20 Ocak 2013 Pazar

Lale Bakımı

Laleler hakkında bazı ilginç gerçekler yabani lale Orta Asya'nın kurak bölgelerde yerli olduğunu vardır. Orijinal türler çoğunlukla kırmızılar ve sarılar sınırlı bir renk yelpazesi var ve küçük modern çeşitlere ve melezleri daha çiçekler, güçlü, parlak renkler ve pastel tonlarda çiçek olabilir. Sahip olma eğilimi Onların renkleri ile bahçe "boyamak" için geniş bir renk paleti ile sağlayabilir. Lale dikkat çekmek için nasıl öğrenme Bahçenizde kolay bu çiçekleri ekleyerek yapacaktır.

Ampuller seçmek için Lale dikim ipuçları

Eğer sonbaharda satın ampuller zaten bir embriyo çiçek içine sıkışmış var. Bu embriyo sadece ilkbaharda büyümeye başlamasını bekliyor. Lalelerle ilgili bu gerçekler, başka ampuller gibi lale seçmek isteyeceksiniz Çünkü onlar güzel ve yağ ve sağlam olduğundan emin olun. , Yumuşak gevşek, küflü, veya olan kâğıt kabı eksik olduğunu herhangi kaçının.

Sen, Ağustos sonu veya Eylül başında diğer tüm ampuller ile birlikte lale soğanı satın almak istiyorum, ama Ekim ve Kasım ayına kadar onları bitki için bekleyeceğiz. Eğer hafif kış alanlarda yaşıyorsanız Bazen bile Aralık iyi çalışır.



Laleler bunları satın aldığınızda sağ onları bitki, onlar hemen kendi yapraklarını yukarı gönderir edeceğiz büyümek için çok istekliydiler. Bu sadece onları kışın donar. Onları bitki ve serin bir yerde tutmak için beklerken, plastik değil, kağıt torbalar içinde ampuller saklamak gerekir.

Ampul depolama sırasında lale bakımı

Bu lale gelince, bakım ve uygun depolama gereklidir. Bu oda varsa, sen buzdolabının sebzelik çekmecesi lale soğanları tutmak gerektiğini lalelerle ilgili bilinen gerçeklerden biridir.

Elma ve diğer meyve onları koymayın. Elma ve muz meyve olgunlaşır yardımcı olur, ancak herhangi bir ampul içinde çiçek tomurcuğu öldürür etilen gazı çıkarır. Lale dikkat çekerken buzdolabında oda yoksa, dondurucuya lale soğanları koymayın, onları öldürecektir.

Bir konum seçmek için Lale dikim ipuçları

Lale dikim önce akılda aşağıdaki lale dikim ipuçları tutun:

Sen lale soğanı gerçekten kuru tutmak isteyecektir. Onları da iyi havalandırılmış tutun.
Sen Eylül ayından Aralık ayına kadar sonbaharda da lale soğanları ekmelisin, ya da kışın donmuş almak için zaman yapraklarını yukarı gönderir. Çok erken bitki etmeyin.
Lale soğanları ıslak toprakta çürüyecek. Iyi drenaj sahip alanlarda ampuller bitki emin olun.
Lale gölgede iyi büyümek değil çünkü güneşli sitesi seçin.
Yanı zararlıları bitkiler koruyun.
Eğer yıllık sınır koyarak, ve uzay birbirinden birkaç santim konum eğer onarlı gruplar halinde ampul diksin.
Toprak hazırlığı için Lale dikim ipuçları

Bu bitki lale kolaydır. Lale dikkat çekerken toprak bakımı önemlidir. İlk toprak hazırlamak:

Iyi drenaj olan güneşli sitesi seçin.
Alanı kazın ve derin bir ayak toprak gevşetin.
Siz toprağın bazı kompost veya kuru gübre eklemeniz gerekir.
Ampuller büyümesine yardımcı olmak için bazı 5-10-5 veya 5-10-10 taneli gübre ekleyin.
Hepsi birlikte karıştırılır olana kadar mevcut toprak, toprak değişiklikleri, ve sadece bir kek hamuru gibi gübre, karıştırın.
Dikim lale Lale dikim ipuçları

Eğer düzgün bir lale sitesini hazırlar sonra, kolayca tek tek ekim delik kazmak:

Her deliğin lale soğanı uzun boylu olduğu gibi derin olarak üç kez kazmak gerekiyor. Sizin lale soğanı 2 ½ inç boyunda ölçer, yani eğer ampul yüksekliği gibi ampul ucu üzerinde iki katı kadar toprak olmalıdır, 8 inç derin senin delik kazmak, böylece ampul Yukarıdaki toprağın 5 santim olacak.
Sivri ucu yukarı bakacak şekilde ampul ayarlayın. Eğer aşağı bazı ters alırsanız endişelenmeyin. Onlar çiçek neyse, ama bu bahar zemin üzerinden gelmek için artık onları alacak ve onlar gerektiği gibi uzun olmayabilir.
Lale soğanları dikildikten, iyice onlara su ve sonra çam kabuğu veya onları korumak için parçalanmış yaprakları malç ile alanı kapsayacak gerekir.
Lale ile detaylara özen ve dikkat bir parlak bahar ekran ile sizin ve bahçe ödüllendirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder